"Tizlenes"

Sajūta, it kā filmas veidotāji paši būtu darba radīšanas procesā izdomājuši īsāku vārdu, iesauku, kā dēvēt filmu, un tagad nemaz to arī neslēpj. Tas ir tas vārds, ar kuru diezgan daudzi var asociēt sevi tai laikā ("Millenium tizleņi") 
Lai ari pārstāvji neatklāj pirmizrādes datumu, filma gaidāma jau šogad!
Es ceru, ka mēs visi, kaut vai, apmeklējot brīvdabas kino, spēsim to redzēt un novērtēt. (Biļetes! Ceru, ka varēsim iegādāties biļetes!) Pandēmijas laiks nav veiksmīgākais laiks, kad izdot filmu, bet šie procesi ir jau aizsākti un izlemti vismaz jau pirms pāris gadiem. 
Nedaudz pazīstot filmas režisori Martu Elīnu Martinsoni (heart), es teiktu, ka manas gaidas ir lielas, bet - es arī cenšos tās rezervēt, lai pārāk nepārslavētu. Slavināšu savas gaidas. 
Man patīk drūmi, arī smieklīgi un arī tizli. Paldies, Marta, ka es to tagad saprotu. Viņas ieteikums noskatīties pasaules sliktāko filmu noteikti ir mainījis manu dzīvi. "Tizlenes" ir bijis laikam tas iemesls, kāpēc man vēl ir saglabājušies vecie žurnāli - "Mana" un "Laba". 
Pēc Martas ierosinājuma un pamudinājuma "Tizleņu" sakarībā, es iedziļinājos 2000. gadu mūzikā. Iepriekš to nedarīju, jo "tas nebija vairs stilīgi", "neviens to vairs neklausās", "padarīsi sevi par apsmieklu". Beidzot noskatījos videoklipus, divtūkstošajos (+) gados man tomēr nebija pašai savas naudas, MTV abonēšana bija pārāk dārga, bet ļoti gribējās!
Neredzami, kaut kur galvaskausa dzīlēs man parādījās uzraksts - mission completed, jo - kaut kad tas bija vienīgais, ko es vēlējos šai pasaulē, bet es taču gāju prof. mūziķenē.  Paldies Martai, kura padara par krutām Sarmītes, atmiņu klades, Smilteni, kovbojus, divtūkstošos, Asins kāzas, un citas lietas. 
Nezinu, vai šī filma būs laba priekš pusaudžiem, jo, piemēram, mani kā pusaudzi visas pusaudžu filmas ietekmēja slikti (bet to noteikti vajadzēja redzēt, nevajag aizliegt cilvēkam visu). Bet es ticu, ka tagad šo skatīties ir droši. 
Kā pieaugušu cilvēku mani šī filma, cerams, ietekmēs labi. Es, piemēram, esmu nolēmusi tad tikt vaļā no divdesmit gadus vecas makulatūras. Kamēr gaidam "Tizlenes", mēģināsim noskatīties to, kas vēl no Martas nav redzēts. Ieskaitot lielisko "Oranžo brīvdienu" videoklipu Es tevi uzsperšu gaisā.


Jā, un arī "Tizleņu" treileri

Leave a comment