Pasaules mūzikas festivāls

Šis pasākums notiek jau 20. gadu pēc kārtas. Daudz laimes, Porta. Arī šogad uzticīgā publika Tevi apmeklēja un saņēma emocijas, pēc kurām bija atnākusi. Daļa visu vēroja tiešraidē, kas kopumā bija 4 stundas gara, vēl var pieskaitīt video stundas no iepriekšējās dienas, kad viesmākslinieki nodarbojās ar tiešsaistes meistarklasēm.
Pasākuma viesmākslinieki bija pieaicināti no kaimiņiem - Igaunijas, manuprāt, ļoti pārdomāti un saderīgi gan savstarpēji, gan šī brīža situācijā. Prieks bija uzstāties Dailē, iepazīt pasākuma rīkotājus un palīgus, kā arī igauņu viesmāksliniekus Maiju Kauhaunen un PUULUUP (Marko un Ramo), kuriem es tiku pieaicināta par mūziķi starptautiskajai sadarbībai.
Nezinu, kā brāļiem Petrauskiem ar Maiju, bet šis pasākums man personīgi bija diezgan liels un patīkams izrāviens no nekustīgās vasaras, un es ļoti lūkojos forward, kad varēs ar Igauņiem atkal satikties. Maijas daiļradi šobrīd sastopu kur nu var internetā, bet Puuluup klausos mašīnas atskaņotājā, ir ļoti atraktīvi un brīžiem pat sāku saprast to, kas ir igauniski un Marko dziedātais "jibberish" (ne īsti valoda, ne īsti saprotams, bet kaut kas ar to tiek teikts).

Šis ir ļoti subjektīvs un šaurs apraksts, te noteikti iztrūkst vispārējs apskats, ko Porta šajos 20 gados ir piedāvājusi. Tikmēr mēs varam līksmot, ka 2020. gada koncerts vēl ir aplūkojams Facebook.
https://www.facebook.com/PortaFestival/posts/3396154057135188

Leave a comment